maandag 14 mei 2018

Mei Plasticvrij: Gastblog Een Goed Verhaal

Mei vordert en zo zijn we dan ook aanbelandt aan de tweede gastblog van deze maand.
Deze keer is het de beurt aan Mirjam van de blog "Een goed verhaal"


Mijn naam is Mirjam Hart. Ik ben moeder van 3 kinderen en ik heb een blog genaamd ‘Een Goed Verhaal’. Op mijn blog schrijf ik voornamelijk over interieur en lifestyle. Het is een feel good blog waarbij ik op een laagdrempelige manier lezers tips probeer te geven hoe ze zo bewust en duurzaam mogelijk kunnen wonen en leven. 

Al sinds jongs af aan ben ik gegrepen door het motto “Een beter milieu begint bij jezelf”. Bij The Body Shop haalde ik petities op en ging ik langs de deuren om handtekeingen te verzamelen. Als ik de volle papieren dan inleverde bij de balie kreeg ik vaak een zeepje of stationery als bedankje. Mijn spreekbeurten op school gingen over het WNF en Greenpeace en ik ging met folders over afval verminderen en Fairtrade koffie naar mijn juf. Ik was dan ook heel trots toen we met Sinterklaas allemaal een eigen mok kregen in de klas na een lang gedicht van “de Sint” waarin stond dat er 1 meisje zo lang had gezeurd over de plastic bekertjes. 

Nu ik moeder ben vind ik het nog belangrijker om zuinig te zijn op de aarde die we hebben. Gelukkig is mijn vriend het daarmee eens en proberen we steeds iets duurzamer te leven. We gebruiken bijvoorbeeld wasbare luiers en billendoekjes en dat bevalt super! We kopen voor de 2 kleintjes zoveel mogelijk kleding van biologisch katoen of bamboe en shoppen we voor zowel kleding als de inrichting van de kinderkamers zoveel mogelijk tweedehands. 

Ook met het huishouden proberen we zoveel mogelijk voor duurzame opties te kiezen. Als jij ook graag duurzamer wilt leven, maar je weet niet waar te beginnen heb ik een aantal handige beginnerstips voor je: 
* Schaf katoenen groente- en fruitzakjes aan, zodat je niet meer alles in plastic hoeft mee te nemen bij de supermarkt 
* Kies liever voor glazen en kartonnen verpakkingen in plaats van plastic 
* Bulkverpakkingen (grote verpakkingen) zijn vaak voordeliger, doe je langer mee en bespaart verpakkingsmateriaal 
* Neem geen apart verpakt eten, zoals snoepjes in uitdeelzakjes of schoolkoek. Koop liever grote verpakkingen en doe ze bij thuiskomst in een mooie pot of blik 
* Neem geen plastic rietjes meer aan als je ergens iets gaat drinken. Vraag liever om een beker of glas of neem metalen of papieren rietjes mee van thuis 
* Koop voortaan blokken zeep om je handen mee te wassen. Hier doe je veel langer mee en het scheelt een hoop plastic 
* Vervang al je gloeilampen met LED lampen als je dat nog niet gedaan hebt. Hiermee bespaar je zowel het milieu als geld! 
* Verdiep je iets meer in het scheiden van afval. Zet een klein gft bakje op je aanrecht, waar je etensresten in kunt verzamelen en let op waar je plastic en papier ingooit. 
* Plak een Nee-Nee sticker op je voordeur. Folders, kranten en tijdschriften kun je nu ook gemakkelijk online terugvinden.
* Voor heel veel huishoudelijke benodigdheden heb je ook een wasbare variant. Denk maar eens aan; wattenschijfjes, keukenrol en vaatdoekjes 
Ben jij al begonnen met duurzaam wonen? Voor meer tips kun je ook altijd terecht op mijn blog ‘Een Goed Verhaal’. Dank u wel Mirjam voor jouw bijdrage en de mooie foto's. Daar kan ik nog iets van leren ;-)
Voor de lezers: goed blijven volgen deze maand, want zoals je eerder kon lezen valt er een heel mooi pakket te winnen. En ik kan al verklappen dat er herbruikbare groenten/fruit-zakjes bij gaan zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten