vrijdag 6 februari 2015

My life with EDS - medicatie

Als je je niet goed voelt, neem je een pilletje en dan zal alles wel weer goed komen. Zo denkt onze huidige maatschappij een beetje. Voor elk kwaaltje een pilletje of een zalfje.
Maar wat als je chronisch ziek bent? Wat als je bijwerkingen hebt?
Vroeger nam ik zelfs geen dafalgan. Maar de laatste jaren is dat toch verandert. Het begon eerst met ontstekingsremmers voor mijn honderden verschillende ontstekingen die elkaar in een razend tempo opvolgde. Onstoken knie, voetbeentjes, enkel,... tot dat ik de ontstekingsremmers niet meer verdroeg.
En toen dat niet meer hielp kwamen dan maar de cortisonenspuiten.
Daarna volgde een zware depressie; Dus kwamen daar de pilletjes voor. Maar daar kon mijn maag dan weer niet tegen. Hopla nog een pilletje meer. En toen werd de pijn onhoudbaar. Dus dan gooien we er nog maar eentje bovenop. En daar kregen we dan weer constipatie van. Ja, je raadt het al, weer eentje.
En toen zei ik STOP! Ik neem zodanig veel pilletje momenteel dat ik niet meer weet 'voel ik mij nu slecht van ziek zijn, of voel ik mij slecht door een bijwerking'.
Dus daarom wil ik beetje bij beetje mijn pilletjes afbouwen en vervangen door natuurlijke hulpmiddeltjes. Hiervoor heb ik volgende boeken in huis gehaald:
- Anders Beter Worden van dr. A. Vogel: dit is vooral gericht op homeopathie. Maar dat stukje ga ik achterwegen laten. Wat wel zeer interessant is in dit boek is dat er vele tabellen instaan per vitamine/mineraal waarin je kan opzoeken welke voedingsmiddelen welke vitaminen/mineralen bevatten.
- Veilig natuurlijk genezen van Reader's Diges: Dit boek is niet homeopatisch ingesteld, maar legt per kwaaltje uit wat je kan doen zonder naar een pilletje te grijpen. Een voorbeeldje dat iedereen wel bekent voorkomt: nekpijn. Je krijgt dan preventietips (hoe draag je best een tas?), massagetips, oefeningen om de nek te ontspannen, kruidenremedies, hoe een nekcompres te maken,... Maar ook wordt er vermeld wanneer je toch best naar de dokter kan gaan.
Op basis van deze 2 boeken ga ik proberen voor mezelf uit te zoeken wat helpt. Zodanig dat ik beetje bij beetje mijn dagelijkse hoeveelheid medicijnen kan afbouwen.
Dus je kan je binnenkort verwachten aan een reeks berichten over verschillende kwaaltjes die gepaard gaan met EDS en hopelijk een natuurlijke remedie.
Heb je zelf ergens last van, vragen over, dan mag je me gerust contacteren. Let wel, ik ben geen specialist. Ik vertrek enkel van uit eigen ervaringen.


2 opmerkingen: