dinsdag 29 oktober 2013

een nieuwe thuis

Eindelijk, het is zo ver... we hebben een prachtig huis gevonden om in te gaan samenwonen! Volgende week worden de contracten getekend en begin december wordt er dan effectief verhuisd. De bezoekjes aan de kringwinkel zijn al min of meer vastgelegd, dus we kunnen beginnen te dromen :-)

Eventjes misschien op een rijtje zetten waarom ik voor dit project heb gekozen.

Het is natuurlijk veel goedkoper om met een aantal mensen samen iets te huren, dan helemaal alleen. Als ik op m'n eentje had moeten huren, had ik nooit zo'n mooi huis als nu kunnen betalen. En een huis moet verwarmd worden, er moet een internetabonnement zijn,... En of je nu alleen bent, of met 3, die prijs blijft het zelfde. Alleen je kan het nu delen, dus wordt het voor elk individu goedkoper.
Daarnaast is het natuurlijk ook veel gezelliger. Je komt 's avonds na het werk niet in een leeg huis thuis. En in de weekends zit je ook niet alleen. (voor iemand die niet graag alleen is, is dat natuurlijk ideaal)
Maar last, but not least, is er ook het ecologisch aspect dat voor mij wel meespeelt. Ons land (en bij uitbreiding een groot stuk van de wereld) geraakt steeds meer vol gebouwd. Terwijl we eigenlijk
allemaal veel compacter zouden moeten gaan wonen. De juiste cijfers vind ik nu helaas niet meer terug, dus die kan ik jullie momenteel niet geven.
Samenhuizen betekent ook dat je van alles gaat delen; het huis, eventueel een auto, grasmachine, wasmachine,.... wat dus ook weer ecologischer is. En verhuizen van een boerendorpje naar een stad heeft als laatste voordeel dat het openbaar vervoer veel toegankelijker is.
Je ziet het, heel wat voordelen dus.
Maar we praten over een jaartje nog eens, dan kan ik jullie ook inlichten over eventuele nadelen ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten