donderdag 12 september 2013

Voorraadpotten


De afgelopen jaren kon je in september snoeppotten kopen in de Aldi. De snoepjes vond ik niet zo lekker, maar de glazen potten, die hadden mijn hart gestolen. De snoepjes verdwenen in de mondjes van mijn broers en toenmalige kotgenoten, de potten kwamen bij mij terecht.

Ik had niet direct een bestemming voor deze bokalen, tot nu dus.
Nu ik volop bezig ben met het zoeken van een huis, begin ik ook alle praktische (en minder praktische) dingen die ik leuk vind bij te houden voor in ons toekomstig huisje/appartement. En zo kregen deze glazen bokalen ook een nieuwe bestemming als voorraadpot.
de lege snoeppotten
Eerst moesten de etiketten nog verwijdert worden. Met wat kokend water, een nagelborsteltje, enkele watjes en een aceton was deze klus beklonken.


een etiket
Dan moesten de potten van nieuwe etiketten voorzien worden. Deze vond ik hier. En bevestigde ik gewoon met een lijmstift. Ergens had ik gelezen dat het werkte om labels op bierflesjes te plakken (mijn broer is in-to bierbrouwen, vandaar...). Dus op glazen bokalen moet dat dan ook maar werken.
Het gebruikte lettertype is 'Vandyke'.

Nu moeten ze alleen nog gevuld worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten