zaterdag 14 september 2013

In geuren en kleuren

lavendelzakjes in alle formaten
Als klein kind had ik ooit van Sinterklaas een naaimand gekregen. En daarin zaten heel wat stofrestjes. Ik heb daar natuurlijk heel veel plezier aan beleefd, poppenkleedjes naaien etc... Maar van die restjes bleven nog wat restjes over.
Dus ideaal om mijn nieuw naaimachine onder de knie te krijgen.
Omdat gewoon op lapjes stikken een beetje saai is, werden het heel eenvoudige geurzakjes. Ideaal om vooruit en achteruit te leren stikken (niet dat ik dat nog niet kon), maar ook om hier en daar wat siersteken op uit te testen.
Vermits het om restjes stof gaat, zijn niet alle zakjes even groot. Er zitten dus echte dikke bij (het was zo zonde om er dan een smalle reep nog af te knippen), maar ook kleintjes (ik krijg het echt niet over mijn hart om een stukje stof weg te gooien). Een deel van de zakjes is al uitgedeeld (broers/oma/...) en staan dus niet meer op de foto.
Gelukkig had ik vorige week toen het zo droog was heel wat lavendel 'geoogst' en konden alle zakjes gevuld worden. Wat ruikt dat toch lekker!

1 opmerking: