maandag 29 juli 2013

huisje, tuintje,....en een hoop geregel

Net afgestudeerd, de smaak van het zelfstandig leven te pakken gekregen,... Maar helaas niet van rijke komaf, dus geen financiƫle sponsoring om helemaal op eigen benen te gaan staan. Wel al mooie job vooruitzichten, maar ja, onderwijs... dus dat is voorlopig per schooljaar te bekijken.
Hoe los je dat dan op?!
Vroeg toch wel niet een van mijn klasgenoten/vrienden of ik geen zin had om met een aantal iets te gaan huren.
Vermits ik niet graag alleen zit,  maar toch graag de vleugels wil uitslaan, leek mij dat een goed idee.
Maar hoe begin je daar dan aan? Geen van ons had daar reeds ervaring mee. Gelukkig was er wel een lector die ons een stukje op weg kon helpen en ons onder andere doorverwees naar deze website. Dus op een vrije dag (grote vakantie, je weet wel, dus heel veel tijd) nam ik deze eens helemaal door. Nooit geweten dat er zoveel vormen van samenwonen bestaan: gemeenschapshuis, woongroep, centraal-wonen, co-housing, leefgemeenschap,...
Als ik een van die termen op ons 'project' moet plakken, komt het nog het dichtste in de buurt van een gemeenschapshuis. Al was het maar omdat er in de beschrijving staat: " 1 huis dat gedeeld wordt door studenten of jong-werkenden". En laten we nu allemaal net afgestudeerd zijn.
Maar jammer genoeg vond ik er niet alle informatie die ik nodig had. Dus dan maar een mailtje naar de woondienst van de uitverkoren stad, met vandaag het antwoord daar op. Ik moet zeggen, ik heb het twee keer moeten lezen. Niet gedacht dat er juridisch zo veel bij kwam te kijken. Maar ik ga er maar vanuit dat dat quasi hetzelfde is wanneer je alleen gaat huren. (buiten het huren van een kot, heb ik dus nog geen ervaring op de huurmarkt)
Het wordt dus nog een interessante en leerrijke uitdaging de komende weken.
Als iemand toevallig nog tips heeft... let me know.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten