zondag 9 juli 2017

Perfect?! Week 1


Eind juni lanceerde Miss Pixie via haar nieuwsbrief en op Facebook de blogchallenge "Perfect?!" Het concept is simpel; samen gaan we elke week een uitdaging aan om ons leven te verbeteren. Op het einde van elke week brengen we allemaal een verslagje uit. Week 1 was direct een goede binnenkomer: "mini-minsgame". De bedoeling is dat je op dag 1, 1 item weg doet. Op dag 2, 2 items, op 3, 3 items,.... Voor mij een ware hel! Het druist in tegen alle principes die ik meekreeg in mijn opvoeding. Als eerste hadden we het thuis niet breed, dus kleren/speelgoed/... werd gebruikt tot het helemaal versleten was of werd bewaard voor de jongere familieleden. Dingen die niet stuk waren en niet leeftijdsgebonden waren werden bijgehouden; "want je weet nooit waar het nog goed voor kan zijn" ( en ik moet toegeven, toen ik alleen ging wonen was dat heel handig zo stonden er nog genoeg glazen en tassen in de kelder, een koffiezet,...). Daarnaast werden bij ons ook heel veel dingen tweedehands aangekocht en later ook terug gebracht of doorgeven. Want goed voor het milieu.  En als laatste, omdat we het niet breed hadden (en nu nog niet hebben, want een invaliditeitsuitkering is echt niet hoog) werden dingen ook wel terug verkocht. 
Maar ik ging de uitdaging aan. En het was moeilijk. 
Maar dit ging er de deur uit:
 • Een babydraagzak: ooit gekregen voor mijn rebornpoppen maar ik gebruik hem niet, en vermits er ook geen kindjes komen kan die de deur uit
 • baby schoentjes: idem als de draagzak
 • te kleine rok: deze gaat in een doos om in september op een lokaal rommelmarktje te verkopen. Wat er na die dag nog in de doos zit, gaat naar de kringloop
 • epilator: deze werkt nog wel, maar is eens heel goed gevallen en zit nu niet meer goed in elkaar dus niet echt veilig. Op naar het recyclagepark
 • Bolletjes wol: de grote is een overschot van een project, de andere heb ik een jaar geleden gekocht maar ik heb nog steeds geen idee wat ik er mee kan maken. Dus die komen op de facebookgroep 'Bolletje teveel of tekort'
 • Een make-up pallet: Deze stond eens in promotie. Het bevat heel veel kleurtjes oogschaduw. Ik heb het één keertje gebruikt, maar ik ga altijd terug naar mijn favoriete kleurtjes. Dus weg ermee
 • 3 kleine bloempotjes: deze heb ik eens gekocht voor een DIY-swap. Maar niet klaar gekregen. Zelf ben ik er niets mee en liggen ze maar in de weg. 
 • opgeruimd staat netjes
 • Een grote doos oudpapier: hier ben ik 3 dagen zoet mee geweest. Mijn bureau had ik al maanden niet meer opgeruimd. (Shame on me) Mijn bureau was zo bedolven onder papier ed dat je hem gewoon niet meer zag. Deze doos met oude facturen ed gaat wel met veel plezier de deur uit.


 • Als laatste ging ik eens door mijn juwelen. De meeste van deze juwelen hebben een verhaal, maar ik heb ze het afgelopen jaar niet meer gedragen. De herinneringen blijven in mijn geheugen, die gaan niet weg maar de juwelen mogen ergens anders nieuwe herinneringen gaan maken.


ook al hebben sommige een mooi verhaal, krijgen ze een enkeltje richting kringloop
Andere deelnemers
HELP JIJ MIJ TERUG OP WEG?!?

10 opmerkingen:

 1. Waauw, goed gedaan meid! Zeker als het zo een moeilijke voor je was. Ik herken het wel, ik ben ook opgevoed met dezelfde gedachten en ben daardoor een echte hoarder. Maar voelt wel goed om met minder te leven, er zijn zo al genoeg prikkels.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb dit ook je weet maar nooit! Maar ik beperk dat nu echt wel tot alleen naaispullen. Goed gedaan, ik heb vandaag ooknjuwelen weg gegeven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed gedaan! Make-up heb ik ook aangepakt. Succes met de volgende challenge.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke uitdaging! Ook omdat je daarmee je huis netter krijgt. Maar dingen weggooien kan inderdaad best lastig zijn. Goed dat het je gelukt is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super goed dat je nu langzaam aan alles aan het opruimen bent. Vroeger was ik ook een hoarder maar ik merk dat het minimalistische mij een hoop rust geeft. Veel prulletjes en dingetjes. Die heb ik nu niet meer

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke challenge! Zou ook echt wat voor mij zijn. Knap hoor dat je zoveel weg hebt kunnen doen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed gedaan zeg!Ik ben ook geen held in weggooien dus blijft het liggen. Misschien eens aan beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed bezig! Hier grote opruiming omdat we gaan verhuizen. Maar zo'n challenge is eigenlijk wel handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. goede uitdaging en knap dat je het bent aangegaan. ik vind opruimen eens in de zoveel tijd echt fijn

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je mag trots zijn op jezelf! Ik probeer 4 x jaar mijn kamer eens grondig te kuisen en dan doe ik vaak zakken vol naar de Kringwinkel. Vroeger kon ik wel dingen sparen, maar tegenwoordig heb ik liever een goed overzicht en ik maak er anderen gelukkig mee.

  BeantwoordenVerwijderen