dinsdag 23 mei 2017

Dinsdag poppendag: Tessa en de teddy's


de teddy's
Wie mij volgt op social media heeft het vast en zeker wel gezien; een operatie aan mijn pols. (Lang leven EDS) Maar dat hielt mij niet tegen om toch wat creatief bezig te zijn.
Uit mijn haakpen kropen 2 schattige teddyberen. Een kleintje gehaakt in katoen en een grotere gehaakt met tweed garen. De kleine blijft lekker gezellig bij mij wonen, de grote komt binnenkort in de webshop. 


kleine teddy heeft een plaatsje gevonden in huis
Ook kon ik eindelijk de start maken van mijn eerste waldorf pop. Wat is het fijn materiaal om mee te werken. Ik had online een kit besteld met de naam Tessa. In de doos zit al het materiaal om de pop te maken, behalve het materiaal voor de kleertjes. Maar dat is geen probleem, want ik heb nog meer dan stof en wol genoeg om kleertjes te gaan maken.
Er zijn verschillende manieren eigenlijk om de pop te maken heb ik gemerkt. In de kit die ik kocht, wordt het lichaam versterkt met een geraamte van omwikkelde ijzerdraad. In het boekje dat ik vorige keer liet zien, wordt het lichaam enkel gevormd met wol.
Wat de beste manier is weet ik niet. Misschien dat het ook afhankelijk is van de leeftijd van het kind voor wie het bedoelt is, ik kan me voorstellen dat een peuter liever een zachtere pop heeft en een lager schoolkind eentje dat blijft rechtzitten.
Hieronder vind je alvast enkele foto's.

de kit
de inhoud
de start is gemaakt, dit wordt het hoofdje.
het geraamte


Andere poppenmoeders: 

8 opmerkingen:

 1. Je teddy's zijn super lief en het begin van je pop is er. Sterkte met je pols en pas goed op jezelf.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te zien hoe zo'n pop gemaakt wordt! Succes verder met de pop!
  En beterschap na je operatie.
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank u wel. Hopelijk kan ik volgende week het eindresultaat laten zien.

   Verwijderen
 3. beterschap en veel plezier met de pop!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een schattige beertjes. Ik wens je een voorspoedig herstel toe. liefs, Mariam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah wat schattig. Ik houd van beren. Had ik er maar zo eentje.

  BeantwoordenVerwijderen