dinsdag 17 januari 2017

Dinsdag poppendag: Eden


Ik was al een tijdje bezig aan een nieuwe reborn. Dit ging met veel horten en stoten. Laagje er op, er terug af, want ik kreeg het maar niet zoals ik het wou.
Hoewel ze oorspronkelijk voor mezelf bedoeld was, is ze toch vertrokken naar een andere mama.
Dit kwam omdat er problemen waren met de leverancier. Ik had een andere kit besteld op aanvraag, maar die kwam maar niet aan. Dus uiteindelijk dan maar deze verder afgewerkt. Van de toekomstige mama, kreeg ik heel de tijd foto's en vragen toegestuurd of ik dit niet kon, zus niet kon. Helaas veranderde ze vaak van mening. Dan veel haar, dan weinig haar, dan geen rouge dan weer te bleek. Uiteindelijk was het een grote bron van stress voor mij geworden. Ik ben blij dat ze uiteindelijk vertrokken is naar haar nieuwe huis en hoop dat de nieuwe mama blij is met het uiteindelijke resultaat.
Voor mezelf heb ik hier uit geleerd dat ik geen reborns meer ga maken op bestelling. Ik heb er nog eentje die besteld is. Maar daarna nooit meer. Misschien maak ik er nog wel en verkoop ik ze dan (want het is een dure hobby). Maar dan op mijn tempo en naar mijn smaak. Want dit heeft mijn gezondheidstoestand geen goed gedaan. De stress die ik er om den duur van kreeg, was erger dan op mijn laatste job. En stress verergert mijn pijn en dergelijke.
Ik maak nog eentje die nog besteld is en dan heb ik nog eentje voor mezelf liggen. Maar die kan wachten tot ik er weer zin in heb. 
Daarna wil ik graag zonnenkindjes/waldorf poppen leren maken. Ik denk dat deze dichter bij mij liggen dan reborns.

work in progress

klaar voor mijn nieuwe mama
klaar om te vertrekken

7 opmerkingen:

 1. Het eindresultaat is mooi, de nieuwe mama is vast blij.
  Wat jammer dat je er zo'n stress van kreeg. Ik wens je met de volgende reborn meer plezier! En wat leuk dat je voor de zonnenkindjes/Waldorfpoppen gaat!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas was de nieuwe mama er niet blij mee en heeft ze gisteren op Facebook een lastercampagne tegen mij gedaan (zie ook blogbericht van gisteren)
   Nu komt ze terug naar mij. En daar blijft ze voorlopig ook

   Verwijderen
 2. Wat naar om te horen :( Ik wilde ook schrijven dat de mama er blij mee zal zijn. Ik vind haar mooi geworden, dan hou je haar toch fijn zelf :)
  Groetjes en laat je niet gek maken, dat is het niet waard. Zeker als je goed op je gezondheid moet letten. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank u wel. Hoop dat ze snel terug thuis is. Mijn gezondheid heeft er erg onder te verduren gehad.ik moet vrijdag op spoed consultatie bij de specialist omdat het effect op mijn lichaam zo ernstig zijn. Ik moet nu echt recupereren

   Verwijderen
  2. Dank u wel. Hoop dat ze snel terug thuis is. Mijn gezondheid heeft er erg onder te verduren gehad.ik moet vrijdag op spoed consultatie bij de specialist omdat het effect op mijn lichaam zo ernstig zijn. Ik moet nu echt recupereren

   Verwijderen
 3. Dit is echt niet leuk meer, als je stress krijgt van een bestelling hoeft het voor mij ook niet meer. Je moet echt aan jezelf denken en dit vermijden. Zoals je zegt, ze eerst maken en dan pas te koop zetten lijkt me een veel beter idee.
  Hopelijk kunnen ze je wat helpen in het ziekenhuis en herstel nu maar eerst.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank u wel Rita. Een nieuw jaar, tijd voor schoon schip. Ik heb mijn lesje geleerd en dit jaar pakken we het anders (en hopelijk beter) aan.

   Verwijderen