dinsdag 29 november 2016

Dinsdag poppendag: sneak view


Vandaag laat ik jullie een deeltje zien van mijn laatste projectje. Vermits het gaat om een verrassingscadeautje kan ik nog niet het eindresultaat laten zien. Maar misschien kan je wel raden wat het wordt.
In ieder geval. De armpjes waren een heel gepriegel om te haken. Maar het kleedje haakte dan weer heel vlotjes weg.
De haartjes zijn van merinowol die normaal wordt gebruikt om te vilten. Ik draaide er een mooi knotje in en met een viltnaald prikte ik het vast op het hoofdje. Ik moet toegeven, ik had hier echt wel schrik voor. Ik had nog nooit met een viltnaald of iets dergelijks gewerkt. Maar wat ging dat gemakkelijk! Om het knotje goed in de vorm te houden, heb ik er haarlak op gespoten. Zo gaat het niet inzakken en blijft het mooi statig staan. 
Wil je zelf ook aan de slag, dat kan! Je kan het patroontje gratis downloaden op de website van Veritas.
Zo, en nu zwijg ik voor ik te veel heb verklapt. Het uiteindelijke resultaat zie je hier binnenkort wel verschijnen.

schattige voetjes

Bijschrift toevoegen
een mooie haardos


Andere poppenmoeders: 

6 opmerkingen:

 1. Dat ziet er al heel mooi uit, prachtig kapsel ook!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent al ver, nu heb je ons wel benieuwd gemaakt naar het eindresultaat.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, dit ziet er al prachtig uit, hele leuke haarbos!!! Knap!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen