vrijdag 23 september 2016

Sewing challenge

Eind augustus organiseerde Davina een blogmeeting met daaraan gekoppeld een sewing challenge
De meeting moest ik omwille van ziekte afzeggen. Maar de challenge ging ik wel nog aan.
Je kreeg van een van de andere deelneemster 3 criteria waar je werkje aan moest voldoen.
De mijne waren:

  • naai iets waar je vrolijk van wordt
  • hergebruik een patroon en voeg paspel toe
  • naai iets voor je zelf
Nu moet ik bekennen dat ik voor mezelf niet veel patronen heb, en zeker niet waar ik nog paspel aan kon toevoegen. En ik had voor mezelf ook nog een extra criterium: ik mocht geen nieuw stofje kopen. Mijn stoffenkast puilt namelijk uit!
Dus ging ik op zoek naar een vrolijk stofje dat nog geen bestemming had waar ik een rokje kon uitkrijgen. De meeste stofjes die ik koop, koop ik namelijk in functie van een bepaald patroon. En vermits dit nog ongebruikte patronen zijn, kwamen die niet in aanmerking
Uiteindelijk botste ik op een vrolijk stofje met eekhoorntjes dat ik eerder dit jaar op het stoffenspektakel kocht. Een perfect stofje voor de herfst. 

Bij het patroontje heb ik een beetje vals gespeeld. Ik gebruikte wel een patroontje dat ik had, maar ik paste een aantal dingen aan.
Zo verlaagde ik de tailleband zodat die op mijn heupen zou vallen. (ik hou van hoog getailleerde rokken normaal, maar dat zou met deze opdracht niet mooi zijn) En ik tekende er nog een stukje bij aan zodat het geen recht rokje werd, maar een A-lijntje. Een beetje speelser dus voor dit stofje en zo zie je ook mijn paspel die ik moest toevoegen.
Dat gezegd zijnde: hieronder het resultaat:
het basispatroon dat ik een beetje aanpaste

vrolijke eekhoorntjes en paspel


eindresultaat

De resultaten van de andere deelneemsters kan je hier vinden:


B-naais - C-art-o-line - Molemiekes naaiblog - Mimaloki - De zussen (Lies) - Flaflinko - Lucky Mie - - Hutse PrutsMomfie - Bij oogappelSien - Naaisgerief (TinneV)

12 opmerkingen: