zaterdag 2 april 2016

de moestuin van lady Rose

Begin maart kreeg ik voor mijn verjaardag een moestuinbak cadeau.
Hoewel we bij mijn moeder altijd een grote moestuin hadden, heb ik zelf geen groene vingers.
nuttige boeken
Zelf zou ik dus nooit zo'n bak gekocht hebben, maar nu hij er staat wil ik het natuurlijk wel goed doen.
Dus ging ik eerst er vooral op zoek naar informatie.
In de boekhandel vond ik het boek "je eigen groententuin op 1m2" van Anne-Marie Nageleisen. En bij flying tiger kocht ik een plantenagenda (natuurlijk kan je deze ook gemakkelijk zelf maken, maar ik vond deze mooi). Want plannen is belangrijk. Ook over de jaren heen.
Het boek "je eigen groententuin op 1m2" is niet alleen een handige leidraad voor mensen met een kleine tuin die toch wat willen tuinieren, of voor groentenbakken, maar ook voor mensen met een grote moestuin.
Er staan tips in over hoe je best een planning en rotatieschema maakt en welke planten je best naast elkaar zet of juist niet. En van de meest voorkomende groenten en kruiden vind je een fiche met alle belangrijke informatie over het zaaien, onderhouden en oogsten.
mijn planning opmaken
Ik kocht mij ook een kleine serre bij flying tiger. En natuurlijk niet te vergeten zaadjes.
In mijn enthousiasme zaaide ik al direct de tomaatjes en rucola in kleine potjes en plaatste die in mijn serre. Al gauw kwamen de zaadjes uit. Maar nu moeten ze nog eventjes wachten om verplant te worden tot de koude nachten voorbij zijn.
De radijsjes, die gingen vandaag de groentenbak in.
En nu maar duimen dat we binnenkort kunnen gaan oogsten.

mijn moestuintje


1 opmerking:

  1. Dat wordt smullen straks. Leuke serre en die plantenagenda is ook tof :)

    BeantwoordenVerwijderen