woensdag 9 april 2014

seitan goulash

Oeps, het is weer eens heel lang geleden merk ik zo.
Maar ik heb zo mijn excuses
* veel schoolwerk (lees: stapels verbeterwerk)
* een grote lenteschoonmaak; terras opgeschuurd, overal bloemetjes neergezet (kwestie van het zonnetje in huis te halen) en natuurlijk het gewone poetswerk. I' ll tell you; mijn handen lagen letterlijk open.
die grote emmer dient trouwens om het water van de lekkende dakgoot op te vangen --> hebben we in een keer water om de bloemetjes drinken te geven  ;-)


En zo af en toe moet er ook eens gekookt worden. En ja, soms proberen we dan eens iets (nieuws) uit.
Tijd om het te posten had ik nog niet gevonden, dus krijg je het nu voorgeschoteld: Seitangoulash. Héél eenvoudig maar wel super lekker. Hier gaan we dan:
Ajuin en paprika's even opstoven. Tomatenpuree er bij en 1 soeplepel miso (verkrijgbaar in de natuurwinkel, een Japans gefermenteerde pasta van ik denk soja. Kan je lang bewaren in glazen bokaal, die van mij gaat al jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaren mee). Wel voldoende vocht bijvoegen voor een smeuige saus, maar niet te veel dat je alles niet kapot kookt.
Seitan in blokjes er bij en kruiden naar smaak met peper en zout en niet te vergeten: dragon. Is hierbij toch wel een grote smaakmaker.Laten stoven tot de groenten gaar zijn en dan zijn ook alle smaken goed doordrongen. Let wel niet laten "droog" stoven. 


***BON APPETIT ***