zaterdag 2 november 2013

vispannetje

Oké, voorlopig ben ik geen echte vegetariër. Rede: ik moet nog luisteren naar mijn moeder, want voorlopig woon ik nog thuis. Gevolg: eens om de zoveel tijd moet ik dus nog vis eten. En als het moet, dan kunnen we het maar beter goed doen.
Dus zie hier: een vispannetje

Ingrediënten Voor 4 personen: 
2 stukken pangasiusfilet, 2 stukken zalf, 100 gr garnalen, 250 gr champignons, 1,5 dl room, boter, bloem, nootmuskaat, viskruiden, visbouillon, wat selder, prei, peterselie, sap van 1 citroen, eventueel gemalen kaas.

Werkwijze:
1. Vis pocheren in de bouillon verrijkt met de prei en selder, gekruid met viskruiden

2. Haal vis uit de bouillon wanneer gaar, vocht zeven.
3. Champignons snijden en stoven in een klontje boter
4. Roux maken met boter, bloem, de gezeefde bouillon en de room. Kruiden met peper, zout, nootmuskaat
5. Leg de stukken vis in een ovenschotel, verspreid hierover de champignons en de garnalen en overgiet met de saus
6. Besprenkel met het sap van de citroen en strooi hierover fijngesnipperde peterselie en/of gemalen kaas
7. Zet in de oven


Lekker in combinatie met aardappelpuree

SMAKELIJK!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten