
En ik wil jullie graag mee laten genieten. Dus hier volgt dan het recept.
Benodigdheden (voor 1kommetje)
- 250 gr peperkoek
- 100 gr bruine suiker
- +/_ 1 eetlepel kandijsiroop
- 1 ei
- 1/2l melk
- 25 gr sukade (50gr voor 3)
- 25 gr oranjeschil (50 gr voor 3)
Werkwijze
- Verkruimel de peperkoek en speculoos
- suiker en siroop toevoegen
- sukade en oranjeschil toevoegen
- Giet de kokende melk er op en laat 1 nacht weken
- Voeg voor het bakken de eieren toe
- Zet in een voorverwarmde oven van 250°C
- Verminder na 1/2 u tot 200°C en laat nog 1/2 u verder bakken
- Zet de oven af en laat nog 10 min in de oven staan
Opmerkingen
hoeveelheden 4x = 2x baktijd
vlaaikes worden in een terracotta bakvorm gebakken. In een gewone cake/taart/broodvorm lukt het niet.
Vind je niet direct een geschikt kommetje, moet je eens kijken tussen de vispannetjes.
![]() |
voorbeeld van een geschikt kommetje |
Vlaaikes zijn lekker bij de koffie of in dunne plakjes gesneden tussen de boterham
SMAKELIJK!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten