donderdag 5 september 2013

voor creatieve zoetebekken

Misschien had ik er beter twee berichtjes van gemaakt, maar zo koppig als ik ben, heb ik het toch niet gedaan.

Om de honger te stillen van de zoetebekjes onder ons, zal ik eerst met dat nieuws beginnen.
En ik heb goed nieuws, want aan het brein van mijn broer is weer een heerlijk ijsjes recept ontsproten, nl. moerbeibessenijs. Het staat momenteel nog in de diepvriezer op te stijven, maar ik heb de potten mogen uitlekken en het smaakte al fantastisch.
Hoe ga je te werk? volg het recept voor ijs van wilde vruchten uit het receptenboekje dat normaal gezien bij het ijsmachine geleverd is. En als vrucht gebruik je dan moerbeibessen.
Ben je niet zo voor ijsjes en heb je liever een speculaasje? Dan heb ik ook goed nieuws voor jou. Want ik ben zelf weer aan het bakken gegaan.
Het recept dat ik volgende kwam uit het KVLV kookboek "dagelijks koken".
Zelf hou ik er wel van dat mijn speculaasjes nog zacht zijn binnenin. Dus dacht ik zo "als ik nu eens mijn koekjes dikker maak dan normaal, wordt de buitenkant hard en blijft de binnenkant zacht".  Dat bleek dus een beetje verkeerd gedacht, want eens in de oven zakte de koekjes een beetje in. Uiteindelijk plakten ze allemaal aan elkaar. En lijkt het resultaat, zoals mijn jongste broer dat mooi zei, op een schildpaddenschild. Maar dat doet niets af aan de smaak. Want smaken, ja dat doen ze (ondanks het feit dat de binnenkant toch niet zacht is)!
een schildpaddenschild van speculaasjes

Tip: een kwartiertje in de oven is echt wel lang genoeg. De koekjes lijken dan echt nog wel plat, maar ze harden goed uit.

Zo de koekjes zijn gebakken. Dan kunnen we een rustig plekje opzoeken met een beker thee en wat speculaasjes in de aanslag om terug aan het frutselen te gaan.

Een tijdje terug het leuke nieuws gekregen dat een vriendin in verwachting is. Dus mijn brein sloeg direct in baby-modus. Overal kwam ik leuke DIY-ideetjes tegen voor een geboortecadeau.
Ik heb nog wel even tijd (tegen maart/april) maar het kriebelt wel al om er aan te beginnen.
Daarom ging ik nog eens op de markt langs bij het brei/haakkraampje voor breigaren. Alleen een probleempje: er mag niets van wol inzitten. Dus babywol dat ging al niet. Zonder breigaren keerde ik een beetje teleurgesteld terug huiswaarts. Want ik was al zo graag begonnen aan de schattige slofjes en een knuffel, maar ik zal dus nog eventjes moeten wachten tot de babykatoen geleverd is. Toch kon mij dat niet tegenhouden om alvast enkele andere benodigdheden in huis te halen. (o.a. de juiste nr. breinaalden). Nog eventjes geduld dus en dan kan ik er invliegen. I'm looking forward!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten