woensdag 18 september 2013

Project 1: bloemenplaid haken

mijn allereerste gehaakte bloem

En we zijn begonnen aan het eerste item uit mijn 'to-do'-lijstje, de bloemenplaid.
Ik schafte mij enkele vrolijke kleurtjes katoen aan (en ik had nog wat restjes liggen) en ik ben begonnen aan mijn eerste bloem. Momenteel doe ik zo'n half uurtje over een bloemetje. Dat is iets te lang naar mijn goesting en het resultaat is ook nog niet helemaal wat het moet zijn (zie foto hieronder; in elke bloem zit nog minstens een foutje). Maar al bij al, voor iemand die na 15 jaar terug de haaknaald opneemt, valt het toch nog redelijk goed mee. Al zeg ik het zelf ;-)
Hier kan je de werkbeschrijving vinden.
de drie eerste bloemen - Wie vindt de foutjes in elke bloem?

Ik ga nog wel heel wat uurtjes werk hebben. Maar het leuke aan dit project is dat je het tussen de andere door kunt maken. Een half uurtje tijd? Dan haak je gauw een bloemetje. 
Je moet niet eerst je naaimachine opstellen of zo. En je krijgt er je restjes katoendraad mee opgewerkt.
Hopelijk ken ik binnenkort ook het patroon van buiten en kan ik ook op de trein verder haken. 
Wordt dus nog vervolgd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten