zondag 8 september 2013

challenge accepted

Er was eens een zot meisje met nog al veel fantasie. Op een zomerdag werd zij uitgedaagd om een boek te schrijven. Dat vond ze toch een beetje overdreven, dus de uitdaging werd wat aangepast. Ze mocht aan een aantal vrienden vragen dat zij een personage en een setting/situatie gaven. Daarmee moest ze dan een (kort)verhaal schrijven. Dat leek haar een beter idee. Een aantal vrienden kregen een mailtje/sms'je en een tijdje later kreeg zij van een vriend de eerste opdracht. Het is te zeggen opdracht. Hij kwam af met 5-tal situaties. Eventje een opsomming (ik geef het hier letterlijk weer):

  • ten eerste is het Albertooooo en ten tweede een meisje kust met een jongen en achteraf blijkt het de nieuwe vriend te zijn van haar beste vriendin
  • een vader gaat met zijn kinderen naar de kermis en de jongste dochter is plots spoorloos
  • een blinde en een dove beslissen om deel te nemen aan de Pamplona in Spanje
  • een negertje uit Zimbabwe vanuit een zeer conservatieve familie droomt ervan om kunstschaatser te worden
  • een zoon wil het lichaam van zijn vader gaan opzoeken in de Himalaya (nadat die omgekomen is tijdens het klimmen) en wanneer hij het lijk ontdekt, komt hij erachter dat zijn vader vermoord is geweest door (zelf in te vullen)
Nu dat meisje heeft nog al een probleem met kiezen, want kiezen is verliezen. Dus dacht ze "als ik nu al die situaties eens in één verhaaltje giet?!
....

(wordt vervolgd) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten