zaterdag 24 augustus 2013

Een laatste avondmaal in de tuin

een zomerse BBQ
Nog een dikke week en het schooljaar start terug. Sommige kijken er rijkhalzend naar uit, voor anderen is het iets waar ze liefst niet te veel aan denken.

Maar het zonnetje scheen gisteren en om de vakantie toch een beetje feestelijk af te sluiten, werd de BBQ nog eens bovengehaald.

De laatste keren hield ik het, gemakkelijkheidshalve als enige "vegetariër" in het huishouden, op een zalmfilet of scampi's op een sateetje. Maar dat was ik ondertussen wel een beetje beu, niet dat we zoveel BBQ'n maar altijd hetzelfde...
Dus tijd om eens iets nieuws uit te proberen! Het werd een tofusaté en gegrilde courgette (sorry staan niet bij op de foto)

Voor de rest bleef het vrij klassiek: een groene salade, een Griekse tomatensalade, eiersalade en koude rijst. Afwerken deden we met een (h)eerlijk glaasje wijn. Normaal ben ik niet zo voor wijn, maar deze kon mij wel bekoren.
Griekse tomatensalade

Afsluiten deden we met home made ijs.
Voor diegene onder ons die een ijsmachine thuis hebben, prijs jullie zelf gelukkig! Want mijn broer experimenteert daar graag mee, en soms krijg je dan een overheerlijk resultaat. Want wat dacht je van tiramisu-ijs en bounty-ijs?
Hoe te maken?

  • tiramisu-ijs: volg het recept voor mokka-ijs maar voeg nog een aantal eetlepels (max4/liter) Amaratto toe aan het mengsel. Let op: hoe meer Amaratto je toevoegt, hoe moeilijker het ijs bevriest en hoe sneller het ontdooit. 
  • bounty-ijs: volg het recept voor chocolade-ijs en voeg naar smaak kokosschilfers toe. Hoewel ik zelf geen bounty lust, vind ik het bounty-ijs zeer verfrissend.
Smakelijk ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten