vrijdag 2 augustus 2013

de warmste dag van het jaar

dit is de dag dat:

ik voor de laatste keer als jobstudent aan de slag ging.
Met pijn in het hart moest ik vandaag afscheid nemen van de opvangkindjes en mijn collega's.
De vele mooie tekeningen maken in ieder geval wel al veel goed


Toen ik het gele hartje ( Rozemarijn ik vind de kinderclub nog leuker omdat jij mij veel leuke dingen leert) kreeg, moest ik toch wel eventjes moeite doen om mijn tranen te bedwingen.

Het was vandaag ook de dag dat ik het resultaat kon bewonderen van mijn kapperstalenten (kuch-kuch)


De jongste broer liep al enkele weken te vragen dat ik zijn haar wou bijknippen. Uiteindelijk dan toch maar toegegeven (op ZIJN verantwoordelijkheid). Heel wat gegiechel en gelach verder besefte ook m'n broertje dat er niet voor niets kappersopleidingen bestaan.
Hoewel, eventjes nadien besloot hij dat hij ook volgende keer niet meer naar de kapper ging gaan....

Maar het is ook de dag dat ik een stapje dichter bij mijn "reservedroom" kom. Reservedroom???
Mijn grote kinderdroom was: astronoom worden.
Maar halfweg het zesde middelbaar besefte ik dat de opleiding astronomie toch wat te hoog gegrepen was. Op de tweede plaatst stond dan: leerkracht in het middelbaar in combinatie met kleermaakster.
Dat eerste deel is al min of meer in de chacosse. Het diploma is op zak en vanaf de herfstvakantie zou ik normaliter voltijds aan de slag kunnen tot het einde van het schooljaar.
En aan dat tweede deel zijn we volop aan het werken.
Bijna een jaar geleden ben ik voor de eerste keer achter de naaimachine gekropen (nadat ik weer eens gefrustreerd terug kwam van een dagje winkelen omdat ik niet in confectiematen pas). Ondertussen het boekje van Mme Zsazsa aangekocht. Maar helaas pindakaas, het naaimachine dat thuis aanwezig was, heeft het na een tijdje begeven. Gelukkig was de oma zo vriendelijk en mocht ik er, in afwachting van de aankoop van mijn eigen naaimachine, daar mijn rokje afwerken.


Een heel degelijk machine, alleen je kan er niet mee zigzaggen. En als je dat gewoon bent om de naden mee af te werken, dan valt dat toch wel een beetje tegen.
Dus een paar dagen geleden dan toch maar mijn eigen machine besteld. En vandaag dan het leuke bericht gekregen dat het onderweg is! Spannend....
Dan nog eens een dagje markten in Maastricht inplannen en ik kan weer verder werken aan mijn droom.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten